Business Internaţional

Vânzările de maşini în Europa, la cel mai scăzut nivel din 1996, după 12 luni de scădere

Vânzările de maşini în Europa, la cel mai scăzut...

Autor: Dorin Oancea

17.07.2022, 10:45 42

Volkswagen Group a fost cel mai afectat producător auto major, cu aproape un sfert mai puţine vânzări faţă de iunie anul trecut. Pe parcursul primului semestru, însă, Stellantis a înregistrat cea mai mare scădere, de 21,1%.

Dintre mărcile mai mici, înmatriculările noi ale Volvo au scăzut cu 47,9% în iunie şi cu 28,5% în prima jumătate a anului, în timp ce Jaguar Land Group a înregistrat o scădere mai mică în iunie, de 13,2%, dar cea mai abruptă lovitură din acest an până acum, de 34,7%.

Inflaţia, blocajele din lanţul de aprovizionare, creşterea numărului de cazuri de coronavirus în unele ţări şi lipsa continuă de cipuri sunt doar câteva dintre problemele care afectează industria auto din regiune, care a înregistrat 12 luni consecutive de scăderi.

Marii producători de automobile, de la BMW la Stellantis, au raportat în ultimele săptămâni scăderea vânzărilor la nivel global, înainte de publicarea rezultatelor pentru cel de-al doilea trimestru, la sfârşitul acestei luni.

Toate cele patru pieţe majore din Uniunea Europeană - Spania, Italia, Germania şi Franţa - au raportat o scădere a înmatriculărilor de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO