Business Internaţional

Vânzările din retail au „explodat” în SUA: Americani au contribuit la o creştere record de 17,7%

Vânzările din retail au „explodat” în SUA:...

Autor: Dorin Oancea

17.06.2020, 09:50 82

Cumpărătorii americani au revenit în forţă în mai, alimentând o creştere record, de 17,7%, a cheltuielilor în vânzarea cu amănuntul, faţă de luna precedentă, după scăderile majore din lunile anterioare, în perioada de restricţii impuse de criza coronavirusului, relatează BBC.

Chiar dacă cheltuielile sunt în continuare în scădere, cu aproximativ 6% faţă de perioada similară a anului trecut, iar unele sectoare, cum ar fi magazinele de îmbrăcăminte, au înregistrat scăderi mult mai puternice, creşterea a sporit speranţele că redresarea economică va fi mai rapidă decât s-a prevăzut.

Luna trecută, angajatorii americani au adăugat, de asemenea, 2,5 milioane de locuri de muncă, o surpriză, iar rata şomajului a scăzut la 13,3%.

Capital Economics a declarat că acum se aşteaptă ca SUA săscadă cu o rată anuală de 30% în cele trei luni până în iulie, comparativ cu estimările anterioare de peste 40%.

Companiile online au beneficiat cel mai mult de evoluţia cheltuielilor, vânzările crescând cu peste 30% pe parcursul anului. Magazinele de materiale de construcţii şi de grădină au câştigat un plus de 16,4%.

Cu toate acestea, vânzările la magazinele de îmbrăcăminte au rămas cu peste 60% mai mici, în timp ce cheltuielile în restaurante şi baruri au scăzut cu aproape 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO