Business Internaţional

Variola maimuţei ar putea lua sfârşit: Vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuţei primeşte aprobarea UE

Variola maimuţei ar putea lua sfârşit: Vaccinul...

Autor: Andreea Tobias

25.07.2022, 11:01 65

Comisia Europeană a aprobat comercializarea vaccinului Imvanex ca protecţie împotriva variolei maimuţei, aşa cum a recomandat săptămâna trecută Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Aprobarea pentru compania daneză Bavarian Nordic, care produce vaccinul, vine la doar o zi după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o alertă de nivel înalt prin care a declarat epidemia de variola maimuţei ca fiind o urgenţă de sănătate globală.

"Disponibilitatea unui vaccin aprobat poate îmbunătăţi în mod semnificativ gradul de pregătire a naţiunilor în lupta împotriva bolilor emergente, dar numai prin investiţii şi o planificare structurată a pregătirii biologice", a declarat Paul Chaplin, directorul executiv al Bavarian.

Vaccinul, singurul care a obţinut aprobarea pentru prevenirea bolii variola maimuţei în Statele Unite şi Canada, a fost aprobat până acum în UE doar pentru tratarea variolei, scrie Reuters.

Dar compania a furnizat vaccinul mai multor ţări din UE în timpul actualei epidemii de variolă a maimuţei pentru ceea ce se numeşte utilizare "off-label".

Aprobarea este valabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Preţul acţiunilor Bavarian a crescut cu 122% în ultimele trei luni, datorită cererii puternice pentru vaccinul împotriva variolei maimuţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO