Business Internaţional

Veneţia a scăpat "la mustaţă" de o tornadă care a devastat ieri periferia oraşului . VIDEO

Veneţia a scăpat "la mustaţă" de o tornadă care a devastat ieri periferia oraşului . VIDEO

Autor: Ioana Bojan

13.06.2012, 10:59 2055

Potrivit martorilor, vârtejul s-a apropiat dinspre insula Lido, situată la extrema estică a lagunei, după care a trecut pe lângă centrul istoric al oraşului.

Tornada a dărâmat un zid de la stadionul de fotbal Venezia, a avariat academia navală Morosini şi a devastat un club de canotaj. La un moment dat, 15 studenţi care învăţau să navigheze s-au adăpostit într-un hangar pentru nave şi au rămas blocaţi acolo din cauza unui copac doborât, pe care pompierii au fost nevoiţi să-l înlăture.

Paramedicii au raportat un singur rănit, un băiat de pe insula Sant'Elena, care a suferit o rană la cap ce nu îi pune viaţa în pericol.

Peste 300 de hectare de teren agricol au fost distruse pe insula Sant'Erasmo din apropiere, provocând pagube de aproximativ un milion de euro, a anunţat asociaţia fermierilor italieni Coldiretti.

Insula este dedicată în primul rând agriculturii şi 80 de companii locale cultivă acolo fructe şi legume pentru aproximativ 400 de familii din Veneţia şi împrejurimi. Pagubele provocate de furtună au creat "un adevărat dezastru care reprezintă o ameninţare serioasă pentru producţia de anul acesta", a precizat Coldiretti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO