Business Internaţional

Veniturile fiscale ale Greciei în primul semestru au ratat estimările cu 2,3 miliarde euro

Veniturile fiscale ale Greciei în primul semestru au...

Autor: Anca Dumitrescu

24.07.2015, 00:00 220

Veniturile fiscale ale Greciei au ratat estimările oficiale cu 2,3 miliarde de euro în primul semestru, în timp ce cheltuielile publice au fost complet blocate, fiind cu 4 miliarde de euro sub obiectivele stabilite, scrie Kathimerini. Potrivit datelor finale referitoare la bugetul de stat, Grecia a înregistrat în primul semestru un excedent bugetar primar de 1,8 miliarde de euro, peste ţinta de 1,2 miliarde de euro. Costul acestui rezultat este însă ridicat, având în vedere că plăţile statului au fost complet blocate.

„Nivelul redus al cheltuielilor bugetare este datorat în principal redefinirii plăţilor, ca urmare a restricţiilor impuse circulaţiei fondurilor. După normalizarea situaţiei, cheltuielile vor reveni la nivelul obiectivelor bugetare“, explică Ministerul de Finanţe elen. În privinţa veniturilor fiscale, în perioada analizată a fost înregistrat un deficit de 2,3 miliarde de euro faţă de estimările oficiale, a precizat instituţia. Activităţile băncilor şi bursei din Grecia au fost oprite pe 29 iunie, iar retragerile de fonduri din bancomate au fost limitate la 60 de europa pe zi, în aşteptarea unui acord cu creditorii internaţionali pentru finanţarea ţării. Băncile au fost redeschise luni, dar retragerile sunt în continuare restricţionate la 420 de euro pe săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO