Business Internaţional

Veniturile H&M se prăbuşesc: Gigantul suedez a pierdut 3 miliarde de dolari, după ce încasările au scăzut cu 50%

Veniturile H&M se prăbuşesc: Gigantul suedez a pierdut...

Autor: Eduard Ivanovici

26.06.2020, 14:29 524

Hennes & Mauritz, al doilea cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a suferit pierderi masive în al doilea trimestru ca urmare a măsurilor lansate pentru a controla răspândirea coronavirusului, însă compania a declarat că vânzările şi-au revenit cu mult peste aşteptări în luna iunie, potrivit Financial Times.

Grupul suedez a anunţat vineri că veniturile înregistrate între 1 şi 24 iunie au scăzut cu 25% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce înregistrase pierderi de 50%, sau 3 miliarde de dolari, în T2.

La apogeul pandemiei de COVID-19 din Europa şi Statele Unite, au fost închise patru din cinci magazine H&M, vânzările săptămânale scăzând astfel cu 70%. Însă de la mijlocul lunii aprilie încoace, vânzările au început să îşi revină gradual, în timp ce afacerile online au crescut cu 36%.

„Este clar că schimbările din comportamentul consumatorilor vor accelera procesul de digitalizare al retailerilor de îmbrăcăminte. Pentru a îndeplini această sarcină, vom continua să adaptăm compania şi ne vom îmbunătăţi tehnicile de lucru, devenind astfel mai flexibili, mai rapizi şi mai eficienţi”, a declarat Helena Helmersson, noul CEO din cadrul H&M.

Compania şi-a pierdut titlul de cel mai mare retailer de îmbrăcăminte în faţa celor de la Inditex în urmă cu aproape zece ani, suferind ulterior un declin semnificativ în ceea ce priveşte profitabilitatea. Inditex, companie care deţine brandurile Zara şi Bershka, a înregistrat o scădere de 44% a vânzărilor între lunile februarie şi aprilie.

Înainte de pandemie, H&M era pe punctul de a încheia un proces lung de investiţii pe fondul digitalizării şi a unei competiţii din ce în ce mai dure.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO