Business Internaţional

Verifici telefonul partenerului de cuplu? Arabia Saudită amendează cu 130.000 de dolari persoanele care accesează telefonul partenerului de cuplu fără acordul acestuia

Verifici telefonul partenerului de cuplu? Arabia Saudită...

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2018, 13:38 605

Arabia Saudită impune măsuri pentru a pedepsi cetăţenii care umblă prin telefonul partenerului de cuplu, potrivit Business Insider.

 Regatul a anunţat luni că a început să pună în aplicare o nouă lege care impune amenzi mari şi chiar timp de închisoare pentru indivizii căsătoriţi care accesează telefonul soţului/soţiei fără acordul acestora.

Potrivit noii legislaţiij, „spionarea, interceptarea, recepţia de date transmise printr-o reţea informaţională, sau accesarea unui computer fără autorizaţie” este interzisă acum. Accesarea computerului partenerului de viaţă „ilegal” cu intenţia de a ameninţa sau de a şantaja altă persoană este un delict criminal sub noua lege.

Amenda poate ajunge până la 133.000 de dolari sau un an în închisoare cu executare, sau ambele.

Guvernul transmite că noua lege va ajuta la protecţia intimtăţii şi va prezerva drepturile utilizatorilor. Decizia face parte din planul Vision 2030 care îşi propune să transforme total ţara din punct de vedere economic şi social.                                                                                   

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO