Business Internaţional

Verzii germani, principalul partid de opoziţie din Germania, vor să-i taxeze pe cei bogaţi

27.11.2011, 21:20 340

Principalul partid de opoziţie din Germania, Verzii, cu şanse puternice de a reveni la putere după alegerile din 2013, a decis în cadrul congresului din acest weekend să ceară taxe mai mari aplicate celor bogaţi şi să elimine o parte din excepţiile de la plata taxelor pentru companii.

Cei 800 de delegaţi ai partidului la congresul din nordul oraşului Kiel au ajuns la un program prin care speră să îi taxeze pe cei bogaţi şi companiile pentru ca soluţie la criza datoriilor suverane.

În cadrul congresului, Verzii au hotărât să mărească taxa pe venit pentru cei care câştigă mai mult de 80.000 de euro anual de la 42% la 49% şi să aplice o taxă pe bogăţie tuturor celor care au active mai mari de 1 milion de euro.

De asemenea în interiorul partidului s-a hotărât să se elimine excepţiile de la plata taxelor pentru maşinile achiziţionate de companii, dar şi de la unele taxe pe energie pentru cuplurile măritate.

"Umerii mai puternici trebuie să care greutatea celor ai căror umeri mai slabi nu o pot căra", a declarat liderul parlamentar al partidului, Juergen Trittin, el fiind interesat de ocuparea funcţiei de ministru de finanţe începând din 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO