Business Internaţional

Veste tristă de la părinţii celebrului DJ Avicii: Moartea acestuia ar putea fi o sinucidere. „Nu mai putea continua. Îşi dorea să cunoască pacea”

Veste tristă de la părinţii celebrului DJ Avicii:...

Autor: Alex Ciutacu

28.04.2018, 17:42 14019

Tim Bergling, artistul suedez cunoscut sub numele de Avicii, a murit în urma unei posibile sinucideri. Familia lui Bergling a declarat public că „El se măcina cu gânduri legate de înţelesuri, de viaţă şi de moarte. Nu mai putea continua. Îşi dorea să cunoască pacea”, potrivit platformei RollingStone.com

„Iubitul nostru Tim a fost un aventurier, un suflet artistic fragil care căuta răspunsuri la întrebări existenţiale”, a transmis familia. „Un perfectionist care a călătorit şi a muncit din greu într-un ritm care a dus la stress extreme”.

Avicii a fost unul din pionierii mişcării EDM, care a început să domine peisajul pop la începutul lui 2010. Creaţia lui din 2011, „Levels”, a devenit un hit şi s-a clasat pe primele locuri din topurile musicale în zeci de ţări.

În data de 20 aprilie, celebrul DJ Tim Bergling, cunoscut drept Avicii, a murit în Oman, la doar 28 de ani, potrivit Variety.

„Cu durere profundă anunţăm decesul lui Tim Bergling, cunoscut drept Avicii”, potrivit declaraţiei provenită de la reprezentantul artistului. „Acesta a fost găsit mort în Muscat, Oman, vineri, 20 aprilie. Familia este devastată şi vă rugăm să le respectaţi nevoie de intimitate în aceste timpuri dificile. Nu vor fi transmise declaraţii ulterioare”.

Acesta s-a retras de pe scenă în 2016, citând motive de sănătate. A suferit de probleme cardiace în ultimii ani şi de pancreatită acută din cauza excesului de alcool.

Anul trecut acesta a postat pe Facebook declaraţia de mai jos:

Cu toţii ajungem la un punct în vieţile şi carierele noastre în care înţelegem ce contează cel mai mult.

Pentru mine, să fac muzică este cel mai important. Pentru asta trăiesc, pentru asta simt că m-am născut.

Anul trecut am renunţat la performanţele live, iar mulţi dintre voi aţi crezut că acesta a fost sfârşitul. Dar sfârşitul reprezentaţiilor live nu a însemnat niciodată sfârşitul Avicii sau a muzicii mele. În schimb, m-am întors în locul în care totul avea sens – studioul”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO