Business Internaţional

Veşti bune pentru economia globală: Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă ca Marea Britanie să evite intrarea în recesiune

Veşti bune pentru economia globală: Fondul Monetar...

Autor: Valeriu Dănilă

23.05.2023, 17:15 353

Fondul Monetar Internaţional a declarat marţi că se aşteaptă ca Marea Britanie să evite intrarea în recesiune şi să „menţină o creştere pozitivă” în 2023, titrează CNBC.

Agenţia financiară a Naţiunilor Unite a remarcat că activitatea economică din regat a cunoscut o încetinire semnificativă, comparativ cu anul trecut, iar inflaţia, care este în prezent la 10,1%, rămâne „încăpăţânat de mare”.

Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a declarat marţi că „problema nu este încă rezolvată” referindu-se la inflaţie şi imbunătăţirea perspectivelor de creştere economică.

„Lucrăm în fiecare zi pentru a ne creşte economia precum şi pentru a îndeplini alte priorităţi guvernamentale, iar FMI spune că facem exact asta”, a declarat Hunt în cadrul unei conferinţe de presă.

În raportul său, Fondul Monetar Internaţional a precizat că Regatul Unit a rezistat bine stresului din domeniul bancar, făcând aluzie la implozia Credit Suisse şi problemele din SUA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO