Business Internaţional

Veşti bune pentru şoferii Uber: Compania acordă şoferilor din UE asigurări medicale şi concedii parentale de la 1 iunie, înclusiv în România

Veşti bune pentru şoferii Uber: Compania acordă...

Autor: Bianca Ciocotisan

23.05.2018, 16:59 877

Noile facilităţi includ asigurări medicale, concediu parental şi despăgubiri în caz de deces, pachetul de facilităţi urmând să se aplice atât şoferilor independenţi de persoane, cât şi partenerilor Uber Eats, unde se lucrează cu şoferi, curieri pe biciclete şi scutere pentru livrarea mâncării. Uber a afirmat că anterior s-a concentrat prea mult asupra creşterii companiei şi nu suficient de mult pe oamenii care au făcut această creştere posibilă. „Le spuneam mereu şoferilor noştri parteneri, însă nu am acţionat întotdeauna în consecinţă”, a declarat directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, citată de BBC.

Reprezentanţii Uber România au confirmat pentru MEDIAFAX că şoferii români vor beneficia gratuit de aceste utilităţi, prin parteneriatul cu Axa Asigurări, începând cu data de 1 iunie. La nivel european, măsura se va aplica „la peste 150.000 de parteneri independenţi”.

Pentru a se încadra în asigurarea socială de sănătate „off-trip”, este necesar ca un partener al Uber să fi efectuat 150 de călătorii în ultimele opt săptămâni, în timp ce un partener de livrare pentru serviciul Uber Eats, trebuie să fi finalizat cel puţin 30 de livrări în ultimele opt săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO