Business Internaţional

Veşti noi pentru utilizatorii Windows 10: Microsoft anunţă o nouă actualizare

Veşti noi pentru utilizatorii Windows 10: Microsoft...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

29.04.2018, 15:32 1774

Potrivit companiei, noua actualizare vine cu funcţii de voce care permit introducerea datelor prin „dictare”, fără a scrie, funcţii care ajută utilizatorul se concentreze mai bine atunci când navighează pe internet, sau funcţii care permit economisirea timpului petrecut în faţa ecranelor.

„Proliferarea dispozitivelor, îmbinată cu explozia de informaţii, a dus la o creştere a timpului petrecut în faţa ecranelor. Informaţiile sunt disipate pe mai multe dispozitive, localizarea acestora, prin căutarea în e-mailuri sau în fişiere, devenind din ce în ce mai dificilă”, precizează Microsoft.

Potrivit Microsoft, funcţia Timeline îi ajută pe utilizatori să economisească timp, Windows 10 permiţând utilizatorilor să se „întoarcă în timp” pentru a găsi fişierele dorite, indiferent dacă le-au accesat în ziua respectivă sau cu una sau mai multe săptămâni în urmă.

Actualizarea introduce şi funcţia Focus Assist pentru a ajuta utilizatorii să îşi păstreze concentrarea. Focus Assist se poate activa oricând utilizatorul doreşte să îndeplinească sarcini fără ca atenţia să îi fie distrasă de social media, de exemplu, sau de alte notificări. „Această funcţie poate fi programată să pornească automat în anumite momente din timpul zilei când utilizatorul doreşte să lucreze în linişte. La final, utilizatorul primeşte un rezumat al noutăţilor apărute între timp, fie notificări, e-mailuri sau actualizări. De asemenea, funcţia Focus Assist poate fi configurată pentru a oferi prioritate şi a nu bloca e-mailurile sau apelurile de la anumite persoane”, menţionează reprezentanţii sistemului de operare.

O altă funcţie pe care Microsoft o lansează în actualizarea Windows 10 din aprilie sunt actualizările pentru Microsoft Edge care ajută utilizatorii să se concentreze mai bine şi atunci când navighează pe internet.

Microsoft menţionează că experienţele informatice naturale permit utilizatorilor să vorbească direct cu dispozitivele pentru a îndeplini sarcinile, fără a scrie, din această cauză introducerea datelor prin intermediul vocii poate schimba complet modul în care oamenii interacţionează cu dispozitivele lor, dincolo de noutate sau divertisment. „Unul din modurile de introducere naturală a datelor disponibil prin actualizarea Windows 10 din aprilie 2018 este funcţia Dictation5. Aceasta facilitează utilizatorilor luarea de notiţe sau scrierea unei lucrări, folosind doar vocea. Plasând cursorul în orice câmp de text, în Windows 10 sau într-o aplicaţie, utilizatorul trebuie să apese tastele Win+H şi pur şi simplu să înceapă să vorbească. Funcţia Dictation din Windows 10 în varianta sa actualizată va capta rapid şi precis cuvintele utilizatorului, astfel încât ideile spontane sau discursurile pot fi transpuse în scris cu uşurinţă”, menţionează Microsoft.

Actualizare Windows 10 din aprilie 2018 cuprinde şi o serie de alte caracteristici noi printre care instrumente IT simplificate de gestionare pentru utilizatorii enterprise, noi modalităţi creative prin intermediul aplicaţiilor Photos, 3D şi Windows Mixed Reality, noi soluţii pentru siguranţa online şi îmbunătăţiri ale experienţei de gaming.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO