Business Internaţional

Viaţa după pandemie. Analiştii cred că viaţa va reveni la normal în aproximativ 7 ani

Viaţa după pandemie. Analiştii cred că viaţa va...

Autor: Paul Catargiu

27.02.2021, 08:42 706

 

Când se va sfârşi pandemia? Este întrebarea pusă de toată lumea încă din luna martie a anului trecut când noul coronavirus s-a răspândit în rate alarmante în jurul lumii. Conform statisticilor de la Bloomberg acest lucru va deveni realitate abia peste 7 ani.

Răspunsul dat de aceştia este măsurat în numărul vaccinurilor administrate în lume. Conform datelor strânse de Bloomberg, momentan în lume 186 de milioane de oameni s-au vaccinat. Virusologul american, Anthony Fauci, spune că pentru o întoarcere la normal, între 70% şi 85% din populaţia planetei trebuie să se vaccineze.

Israel, ţara care are cea mai mare rată de vaccinare din lume, se aşteaptă ca în aproximativ 2 luni procentajul de 75% să fie atins. Statele Unite, pe de altă parte, se aşteaptă ca acest număr să fie atins undeva în apropierea sfârşitului anului acesta. Cum ţările mai bogate din vest vaccinează mai rapid şi eficient populaţia, statisticile arată că la rata actuală, lumea întreagă se va întoarce la normal abia în 7 ani.

Însă, rata de vaccinare globală va creşte pe vreme ce tot mai multe vaccinuri vor fi aprobate şi oferite publicului. Cele mai mari centre ce produc serurile anti Covid din India şi Mexic abia ce încep să producă tot mai multe doze. Conform statisticilor, peste 8,5 miliarde de doze de vaccin au fost comandate de peste 100 de ţări ale lumii. Însă, numai o treime din acestea au şi început administrarea dozelor către populaţie.

Imunitatea faţă de COVID începe la câteva săptămâni după administrarea dozelor. Însă, dacă doar un număr mic al populaţiei se vaccinează, virusul se va răspândi în continuare la rate înalte fără ca nimeni să-şi dea seama. Dacă tot mai mulţi oameni se vaccinează, tot mai multe grupuri vor dezvolta o imunitate colectivă faţă de virus lucru ce va opri cazurile izolate de infecţie din a deveni tot mai numeroase. Acest concept este numit imunitate de turmă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO