Business Internaţional

Viaţa în 8 metri pătraţi: cum arată casa cu etaj care încape într-o sufragerie - galerie FOTO

Viaţa în 8 metri pătraţi: cum arată casa cu etaj care încape într-o sufragerie - galerie FOTO

Cum arată casa cu etaj care încape într-o sufragerie

Autor: Radu Racu

30.11.2010, 16:50 933

Prăbuşirea pieţei imobiliare din SUA din cauza crizei economicea scos la iveală un segment neobişnuit pe piaţa rezidenţială carese pare că atrage tot mai mulţi fani: căsuţe cu o suprafaţă utilăde circa 8 metri pătraţi, cu bucătărie, baie şi prispă, scrieAssociated Press

"Este foarte ne-american în sensul că mic înseamnă consum mairedus", spune Jay Shafer, de 46 de ani, care a trăit într-o astfelde locuinţă timp de nouă ani, până s-a născut fiul său.

Shafer şi-a construit prima mini-casă în urmă cu zece ani, cu osuprafaţă totală de circa 8 metri pătraţi. Locuinţa era dotată cu obucătărie cu chiuvetă şi aragaz, o baie cu duş, o terasă de douăpersoane, un dormitor şi o "cameră de zi" unde lucra şi îşi primeamusafirii, cu condiţia să nu fie mai mult de doi.

După ce s-a născut fiul său, în urmă cu un an, Shafer s-a mutatîntr-o casă de 500 de metri pătraţi. Acum el deţine companiaTumbleweed Tiny House, care proiectează şi construieşte locuinţe înminiatură. Casele costă între 40.000 şi 50.000 de dolari dar potifi cu până la 50% mai ieftine dacă proprietarul alege să asamblezesingur.

Citiţi aici şi cum arată construcţia de case de lemn dinRomânia.

AFACERI DE LA ZERO