Business Internaţional

Viaţa în Marea Britanie după Brexit: Nissan continuă planul de investiţii de 400 de milioane de lire sterline în fabrica auto din Sunderland, cea mai mare din Regatul Unit

Viaţa în Marea Britanie după Brexit: Nissan continuă...

Autor: Eduard Ivanovici

14.03.2020, 10:39 274

Nissan continuă planul de investiţii de 400 de milioane de dolari în fabrica de autovehicule din Sunderland, în ciuda efectelor negative pe care le-ar putea genera Brexit-ul asupra producţiei de maşini, scrie The Independent.

Producătorul japonez de autovehicule a anunţat o linie de producţie în valoare de 52 de milioane de lire în cadrul fabricii din Sunderland, pregătindu-se pentru noua generaţie de modele Qashqai.

Compania a declarat în trecut că afacerile din Europa vor deveni nesustenabile dacă ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar genera o serie nouă de taxe. În aceste condiţii, producătorii se tem că noile controale vamale, tarife şi reglementări ar putea genera costuri şi ar încetini tot mai mult procesele de producţie.

În prezent, Marea Britanie negociază un nou acord comercial cu Uniunea Europeană, însă despărţirea de blocul european s-ar putea sfârşi fără o înţelegere în acest sens dacă negocierile pică la sfârşitul perioadei de tranziţie.

Planul de investiţii în fabrica de maşini din Sunderland, cea mai mare din Marea Britanie, reprezintă un impuls semnificativ al industriei auto din Regat, care a înregistrat cea mai proastă producţie din ultimii 10 ani.

„Într-o perioadă economică grea, investiţia Nissan este binevenită şi primeşte un vot mare de încredere pe plan mondial”, a declarat Steve Bush, liderul celei de-a doua uniuni de muncitori din Marea Britanie – Unite the Union.

Au fost necesare 18 luni pentru instalarea unei prese de producţie de 2.000 de tone în interiorul fabricii; primele paneluri de comisie au fost create săptămâna trecută.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO