Business Internaţional

Vicepremierul rus Yuri Borisov: Arma hipersonică testată de Rusia a zburat de 27 de ori mai repede decât viteza sunetului

Vicepremierul rus Yuri Borisov: Arma hipersonică...

Autor: Mircea Olteanu

27.12.2018, 17:21 244

Vehiculul hipersonic de reintrare Avangard, al sistemului de rachete testat recent de Rusia, a atins o viteză de 27 de ori mai mare decât cea a sunetului, astfel că noua armă este esenţialmente imposibil de interceptat de sisteme antirachetă, a declarat vicepremierul rus Yuri Borisov.

O racheta ce transporta vehiculul hipersonic de reintrare Avangard a fost lansată de la baza Dombarovskiy din zona Munţilor Urali şi a lovit cu succes o ţintă aflată la aproximativ 6.000 de kilometri depărtare, în poligonul Kura din Peninsula Kamchatka, în Orientul Îndepărtat rus, a anunţat miercuri Kremlinul, potrivit agenţiei The Associated Press.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a urmărit testul din incinta unui complex militar din Moscova.

Borisov a adăugat că noua armă "face inutile sistemele de apărare antirachetă".

Putin a anunţat în martie că Rusia dezvoltă o serie de noi arme inovatoare, inclusiv sistemul Avangard, afirmând că aceste rachete hipersonice pot lovi ţinte din întreaga lume şi pot evita sistemele antirachetă americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO