Business Internaţional

Vicepreşedintele CE: Uniunea Europenă nu vrea să provoace un război comercial

Vicepreşedintele CE: Uniunea Europenă nu vrea să...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

14.03.2018, 14:30 78

Uniunea Europeană vrea să fie scutită de planul privind taxe suplimentare de 10% pentru importurile de aluminiu şi de 25% pentru oţel, a anunţat recent liderul de la Casa Albă.

"Aceasta nu este o dispută între Europa şi Statele Unite. De aceea, Comisia se concentrează pe rezolvarea problemei, în loc să provoace mai multe probleme. Consider că există multe motive pentru care ambele părţi vor accepta, la sfârşitul zilei, că nu avem nevoie şi nu vrem un război comercial. Trebuie să ne concentrăm asupra îmbunătăţirii condiţiilor de comerţ", a declarat Katainen.

Comisarul UE al Comerţului, Cecilia Malmstrom, s-a întâlnit sâmbătă cu Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri Comerciale, însă a anunţat că nu a primit detalii despre o posibilă scutire a Uniunii Europene.

"Discutăm cu SUA pentru a obţine informaţii clare cât de curând posibil şi ni s-a transmis că USTR (Biroul pentru politici comerciale ale SUA) va publica pe site-ul personal mai multe detalii privind procedurile de excludere", a declarat Malmstrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO