Business Internaţional

Viitorii angajaţi nu vor avea o meserie sau o profesie: „În loc să se identifice cu jobul, angajaţii îşi vor îmbunătăţi repertoriul cu noi abilităţi în funcţie de ceea ce-l va face mai dorit angajatorilor”

Viitorii angajaţi nu vor avea o meserie sau o profesie:...

Autor: Florin Casota

06.05.2017, 10:50 1403

Te trezeşti, te pregăteşti pentru o nouă zi de muncă, ajungi la birou, faci ce ai de făcut, apoi te întorci acasă pentru a face din nou acelaşi lucru şi a doua zi. Munca aşa cum o ştim, neschimbată de ani de zile. Totuşi, experţii în resurse umane şi futurologii prevăd o schimbare a modului în care oamenii lucrează.

Atunci când Jean-Philippe Michel, un career coach (n.r. antrenor de carieră) din Toronto, lucrează cu copiii, nu foloseşte cuvântul profesie şi nici nu-şi ajută micuţii clienţi să descopere ceea ce vor să devină atunci când vor fi mari, cel puţin nu în mod direct, scrie Alina Dizik, jurnalist la BBC.

Pentru Jean-Philippe Michel nu există ideea de profesie pentru care să te dezvolţi. Decât să încurajeze o persoană să aleagă o profesie, să zicem, arhitect sau inginer, el lucrează invers, de la abilităţile pe care copiii vor să le dobândească.

Acesta vrea să elimine propoziţia „vreau să fiu doctor/avocat etc.” şi vrea să schimbe modul de gândire şi să ajute copiii să descopere un obiectiv, un scop în viaţă, în acest caz „folosind empatia într-un mediu medical”.

Citiţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO