Business Internaţional

Viitorul aviaţiei bate la uşă: Airbus, Rolls-Royce şi Siemens dezvoltă împreună un avion hibrid

Viitorul aviaţiei bate la uşă: Airbus, Rolls-Royce şi...

Autor: Alex Ciutacu

30.12.2017, 09:00 2087

Airbus, Siemens şi Rolls-Royce lucrează împreună pentru a dezvolta un avion de pasageri hibrid care va utiliza în acelaşi timp un singur exhaustor electric şi trei motoare convenţionale care funcţionează pe bază de combusitibil de aviaţie, potrivit Fox.

Avionul reprezintă efortul de a dezvolta şi de a demonstra tehnologie care ar putea ajuta în viitor la reducerea emisiilor de dioxid de carbon generate de industria aviaţiei, şi poate diminua dependenţa de combusibili fosili.

Cele trei companii au anunţat că ţintesc să finalizeze construcţia primului prototip funcţional al avionului E-Fan X, până în 2020.

Aeronava va avea la bază structura clasicului BAe 146, cu patru motoare. Versiunea hibrid ar genera curent electric prin intermediul turbinei. Acea energie electrică ar fi folosită pentru a pune în mişcare paletele ventilatorului singurului exhaustor electric.

Companiile au spus că producătorul european de aeronave Airbus SE ar fi responsabil pentru integrarea sistemelor aeronavei într-un singur sistem de control.

Compania Rolls-Royce va fi responsabilă pentru producţia generatorului şi a motorului cu turbină, iar compania germană Siemens va livra motorul electric. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO