Business Internaţional

Viitorul ne-a ajuns din urmă: Walmart a patentat albine-robot autonome care pot fi folosite la polenizare

Sursă Foto: Polynoid/Greenpeace/Vimeo

Autor: Răzvan Botea

08.04.2018, 11:28 6610

Walmart a patentat un prototip de albină-robot denumit tehnic „dronă pentru polenizare” care ar putea poleniza culturile la fel ca şi albinele, potrivit site-ului oficial al Forumului Economic Mondial.

Albinele-robot vor opera folosind senzori şi camere video pentru a le putea ajuta să navigheze printre culturi. Zburând autonom, acestea au potenţialul de a poleniza la fel de bine precum albinele.

Aceasta nu este singura invenţie pe care Walmart a patentat-o în domeniul agricol. Conform CB Insights, abinele-robot sunt una din cele 6 patente pentru agronomie ale retailerul american, drone care să desfăşoare diferite activităţi precum monitorizarea sănătăţii culturilor sau împrăştierea pesticidelor.

Retailerul încă nu a făcut comentarii publice despre invenţiile sale, de aceea motivul pentru care Walmart abordează zona agricolă este lăsat la voia interpretărilor. Este posibil ca Walmart să vrea să câştige mai mult control asupra mâncării pe care o vinde, prin implicarea semnificativă în agricultură, compania ar putea să îmbunătăţească calitatea produselor şi să reducă din costuri.

Între timp, populaţiile de albine mor şi se pune din ce în ce mai des şi mai acut problema dispariţiei polenizării naturale. Aceste mici creaturi sunt coloana vertebrală a agriculturii şi a mâncării pe care o consumăm.

În timp ce oamenii de ştiinţă încercă să găsească motivele din spatele dispariţiei albinelor (şi să sperăm că vor veni şi cu soluţii), aceste albine-roboţi ar putea să ţină în viaţă agricultura.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO