Business Internaţional

Vine al doilea val peste una dintre cele mai mari economii din lume? Numărul de cazuri în creştere din Tokyo îi sperie pe japonezi

Vine al doilea val peste una dintre cele mai mari economii din lume? Numărul de cazuri în creştere din Tokyo îi sperie pe japonezi

Autor: Alex Ciutacu

06.06.2020, 08:01 1790

Numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 a crescut cu 34 de pacienţi, la doar o săptămână după ce starea de urgenţă a fost îndepărtată, ceea ce naşte temeri în rândul autorităţilor cu privire la o nouă serie de măsuri de carantină – care ar putea afecta masiv businessurile ce abia au apucat să îşi deschidă uşile, potrivit FT.

„Numărul de cazuri noi crescut cu 34 de pacienţi astăzi, în timp ce observăm o înrăutăţire şi în rândul celorlalţi indicatori pe care îi urmărim. Ţinând cont de aceste cifre, ne vom consulta imediat cu experţii şi nu excludem lansarea unei stări de alertă la nivelul oraşului Tokyo”, a spus guvernatorul Yuriko Koike în faţa prefecţilor.

Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat în Tokyo în ultimele două săptămâni.

O stare de alertă la nivelul oraşului Tokyo reprezintă doar un avertisment la nivelul conducerii oraşului şi nu ar impune măsuri de distanţare socială.

Cu toate acestea, evoluţia actuală vine în contextul în care oraşul începe să se redeschidă, unele şcoli începând cursurile cu o parte dintre studenţi chiar de astăzi.

AFACERI DE LA ZERO