Business Internaţional

Visaţi să vă mutaţi în paradis? Iată cele mai ieftine 15 insule unde aţi putea începe o viaţă nouă

Visaţi să vă mutaţi în paradis? Iată cele mai...

Autor: Ioana Matei

10.10.2021, 09:40 534

Visaţi sa renunţati la locul de muncă şi să vă mutaţi în paradis? Ei bine, nu sunteţi singurii, iar acesta nu este nevoie să rămână doar un vis. 

International Living a publicat anul acesta o listă de 15 insule ieftine din toată lumea unde vă puteţi retrage şi trăi cu un buget care porneşte de la 1.200 de dolari pe lună. „Ideea unei escapade pe o insulă pare să fie o fantezie de se bucură doar bogaţii. Adevărul este că există mai multe insule care au un cost al vieţii mult mai scăzut decât cel din Statele Unite, de pildă”, a declarat pentru publicaţia internaţională Forbes Jennifer Stevens, executive director al International Living. 

Iată lista celor mai ieftine insule găsite de experţii de la International Living, luând în calcul cheltuielile lunare pentru un cuplu (pentru o singură persoană, acestea ar fi cu aproximativ o treime mai mici). 

1.         Phu Quoc, Vietnam: este cea mai mare insulă din Vietnam, dar este totuşi şi un loc intim, cu aproximativ 100.000 de rezidenţi. Expaţilor pare să le placă aici, fiindcă mai mult de jumătate din insulă are parcuri naturale protejate şi rezervaţii, precum şi cel puţin 20 de plaje. O masă pentru două persoane la majoritatea restaurantelor de aici, care să includă fructe de mare şi băuturi, nu depăşeşte preţul de 20 de dolari. Un cuplu poate să trăiască aici cu circa 1.210 dolari/lună

2.         Isla Colon, Panama: face parte din lanţul de insule Bocas Del Toro şi include spiritul  vieţii din Caraibe. Totuşi, costul vieţii aici nu depăşeşte 1.400 de dolari pe lună pentru un cuplu. 

3.         Penang, Malaysia: această insulă s-a aflat printre preferatele expaţilor timp de mai mulţi ani. Lonely Planet a declarat chiar acest loc ca fiind una dintre destinaţiile de top ale lumii când vine vorba de mâncare. Localizarea acestei insule, în sud-estul Asiei, face uşoare călătoriile înspre Bali, Thailanda, Cambodgia. Un cuplu poate să trăiască aici chiar în lux cu un buget care să pornească de la 1.500 de dolari/lună. 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO