Business Internaţional

Visul anti-imigranţi al lui Donald Trump: Preşedintele SUA a interzis aplicaţiile pentru green card timp de cel puţin 60 zile

Visul anti-imigranţi al lui Donald Trump: Preşedintele...

Autor: Alex Ciutacu

23.04.2020, 11:28 231

Preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin prin care interzice depunerea de aplicaţii pentru green card timp de 60 de zile, sau chiar mai mult, potrivit FT.

„Nu există niciun mod de a proteja americanii şomeri care sunt dezavantajaţi în piaţa muncii în faţa ameninţării noilor rezidenţi care au primit deja vize”, a spus preşedintele american Donald Trump.

Într-o notă publicată odată cu ordinul prezidenţial, Casa Albă a transmis că Trump suspendă emiterea de noi vize „pentru a pune comunităţile americane şi muncitorii pe primul loc, întrucât ne îndreptăm spre o redeschidere a economiei”.

Casa Albă a mai adăugat că Trump îşi va pune echipa să „revizuiască programele pentru vize de muncă”, pentru a vedea dacă trebuie să ia acţiuni suplimentare.

Vizele de muncă se referă la oamenii care intră în SUA prin viza de lucru în agricultură H-2A, vizele de lucru non-agricultură H-2B, şi vizele H-1B, care sunt acordate angajaţilor cu calificări superioare, precum celor care lucrează în marile companii de tehnologie.

Trump a promis că va proteja fermele americane şi se va asigura că au destulă forţă de muncă, dar pentru companii nu a comunicat la fel de bine.

„În prezent, avem în vigoare o interdicţie foarte puternică, dar ar putea fi modificată. Nu vrem să ne afectăm business-urile şi nu vrem să ne afectăm fermierii, este foarte important”, a spus Trump.

Edward Alden, expert în imigraţie în cadrul Consiliului pentru Relaţii Externe, a spus că această interdicţie este „aproape fără sens”, întrucât retricţiile impuse pentru a opri criza medicală au îngheţat serviciile consulare şi procesarea de vize.

„Ca de obicei, Trump inventează o strategie din mers. Vrea să arate decisiv în privinţa imigraţiei, dar fără a genera de fapt vreun inconvenient pentru mediul de business”, a spus Alden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO