Business Internaţional

Vladimir Putin a discutat cu Olaf Scholz despre acţiuni diplomatice şi culoare umanitare. Cancelarul german: „Opriţi vărsarea de sânge, retrageţi trupele!

Vladimir Putin a discutat cu Olaf Scholz despre acţiuni...

Autor: Mihai Draghici

09.03.2022, 19:41 84

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat, miercuri după-amiază, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, despre "opţiuni" în "eforturile diplomatice" aflate în curs şi despre funcţionarea culoarelor umanitare în Ucraina, anunţă Kremlinul, conform cotidianului Le Figaro.

"Cei doi lideri au discutat despre opţiuni în eforturile politice şi diplomatice. Preşedintele Putin a oferit informaţii despre măsurile aplicate pentru crearea coridoarelor umanitare în scopul evacuării civililor din zonele în care au loc confruntări militare", a anunţat Preşedinţia Rusiei.

Un oficial de la Berlin a confirmat că Olaf Scholz a avut o conversaţie prin telefon cu Vladimir Putin, informează publicaţia Frankfurter Rundschau. Guvernul Germaniei urmează să ofere detalii despre conţinutul conversaţiei.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, i-a cerut din nou, miercuri, preşedintelui rus, Vladimir Putin, să oprească intervenţia militară în Ucraina, avertizând asupra efectelor continuării operaţiunilor. "Apelul meu adresat preşedintelui rus este: opriţi vărsarea de sânge, retrageţi trupele!", a declarat Olaf Scholz, potrivit publicaţiilor Frankfurter Rundschau şi Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu prim-ministrul Cnadei, Justin Trudeau.

"Este o catastrofă foarte gravă pentru poporul ucrainean, dar, din păcate, şi pentru poporul rus. Atacul asupra Ucrainei este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, iar lumea în care trăim nu mai este aceeaşi. Comunitatea internaţională nu va accepta acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei", a atras atenţia Olaf Scholz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO