Business Internaţional

Vladimir Putin acuză: Statele Unite vor prelungirea războiului din Ucraina şi destabilizarea Asiei

Vladimir Putin acuză: Statele Unite vor prelungirea...

Autor: Mihai Draghici

16.08.2022, 14:40 221

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat, marţi, Statele Unite că încearcă să prelungească războiul din Ucraina şi să destabilizeze situaţia în zona Asia-Pacific prin recenta vizită efectuată în Taiwan de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

"Situaţia din Ucraina demonstrează că Statele Unite încearcă să prelungească acest conflict. Şi acţionează în acelaşi mod prin cauzarea unui potenţial conflict în Asia", a declarat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde, în discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate Internaţională de la Moscova.

Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan se înscrie "într-o strategie conştientă care are rolul destabilizării situaţiei mondiale". "Este o demonstraţie impertinentă a lipsei de respect faţă de suveranitatea altor ţări şi faţă de obligaţiile internaţionale. A fost o provocare pregătită minuţios", a acuzat preşedintele Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO