Business Internaţional

Vladimir Putin: Criza economică din Rusia va dura cel mult doi ani

Vladimir Putin: Criza economică din Rusia va dura cel...

Autor: Iuliana Enache

19.12.2014, 00:00 781
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia, care traversează cea mai gravă criză monetară după 1998, îşi va relua creşterea economică în doi ani, în cel mai rău caz, scrie AFP. O ieşire din criză este „inevitabilă“, în primul rând pentru că economia mondială continuă să crească, a explicat preşedintele, în deschiderea conferinţei sale anuale de presă, în faţa a peste o mie de jurnalişti. „În cazul celui mai nefavorabil scenariu pentru conjunctura internaţională, situaţia poate dura doi ani dar se poate corecta înainte“, a declarat el. „Vom folosi măsurile pe care le-am utilizat cu succes în 2008“, a explicat el, fără a-şi detalia viziunea privind evoluţia situaţiei, considerând că sunt posibile atât o revenire a rublei, cât şi o nouă depreciere şi subliniind „numeroşii factori de incertitudine“.
 
În acelaşi ton, preşedintele, mai popular decât oricând, a asigurat că programele sociale (creşterea pensiilor şi salariilor funcţionarilor) vor fi menţinute, dar că Guvernul va fi probabil constrâns să reducă unele cheltuieli sociale în funcţie de evoluţia situaţiei. El a considerat „adecvate“ măsurile luate de Guvern şi banca centrală în faţa crizei, amintindu-i totuşi primului că nu „trebuie să îşi uite responsabilităţile“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO