Business Internaţional

Vladimir Putin instituie legea marţială în regiunile ucrainene anexate: Lucrăm pentru a rezolva sarcini foarte complexe şi ample, în sensul asigurării unui viitor de încredere pentru Rusia

Vladimir Putin instituie legea marţială în regiunile...

Autor: Mihai Draghici

19.10.2022, 15:20 1800

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, miercuri, instituirea legii marţiale în regiunile din sud-estul Ucrainei anexate în mod unilateral la sfârşitul lunii septembrie, informează agenţia Reuters.

Cu ocazia reuniunii Consiliului pentru Securitate Naţională, Vladimir Putin a cerut Guvernului condus de premierul Mihail Mişustin să colaboreze cu autorităţile regionale pentru susţinerea operaţiunilor militare ruse în Ucraina.

Noile decizii, luate la opt luni de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, marchează o nouă escaladare a acţiunilor liderului de la Kremlin în scopul depăşirii unei serii de înfrângeri în conflictul cu forţele militare ucrainene.

Vladimir Putin a declarat că noile măsuri vor contribui la stabilitate economică şi vor stimula industria şi producţia, pentru susţinerea a ceea ce Moscova numeşte "operaţiunea militară specială" în Ucraina.

"Lucrăm pentru a rezolva sarcini foarte complexe şi ample, în sensul asigurării unui viitor de încredere pentru Rusia, viitorul poporului nostru", a subliniat Putin.

"Am semnat un decret privind introducerea legii marţiale în aceste patru entităţi constitutive ale Federaţiei Ruse. Va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federaţiei şi Dumei de Stat", a afirmat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde.

Legea marţială va intra în vigoare joi la ora 0.00 în regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate parţial de Rusia la sfârşitul lunii septembrie şi aflate parţial sub controlul armatei ruse şi al insurgenţii proruşi. Naţiunile Unite, Statele Unite, Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu recunosc anexarea regiunilor ucrainene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO