Business Internaţional

Vladimir Putin ordonă vaste manevre militare "neplanificate" în Marea Neagră

Vladimir Putin ordonă vaste manevre militare...

Autor: Stefan Costin Anghel

28.03.2013, 14:28 6593

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat începerea, joi, a unor manevre militare de amploare în Marea Neagră, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia Itar-Tass, relatează AFP.

În total, 36 de nave staţionate la Sevastopol, baza navală rusă din Crimeea (Ucraina), şi la Novorosiisk (sudul Rusiei) şi până la 7.000 de persoane vor participa la aceste manevre, a precizat Peskov.

Ordinul preşedintelui rus de a demara manevre militare a fost transmis ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, joi la ora locală 04.00 (02.00 ora României).

Manevrele "neplanificate" au ca obiectiv testarea capacităţii de luptă şi nivelul de cooperare între diferitele unităţi ale armatei ruse, a explicat Peskov.

El a mai adăugat că Rusia nu a informat în prealabil partenerii străini cu privire la aceste manevre, precizând că acest lucru nu a fost necesar deoarece numărul militarilor care participă la exerciţiu este mai mic de 7.000, potrivit agenţiilor ruse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO