Business Internaţional

Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au convenit să continue dialogul în vederea păcii

Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au convenit să...

Autor: Iuliana Enache

08.09.2014, 22:30 77

În cursul convorbirii, cei doi lideri au discutat despre "acţiunile pentru facilitarea unei rezolvări paşnice a situaţiei din sud-estul Ucrainei" şi "dialogul va continua", a anunţat serviciul de presă al Kremlinului într-un comunicat publicat luni, fără alte detalii.

Sâmbătă, cei doi şefi de stat au discutat, de asemenea, prin telefon şi au conchis că armistiţiul semnat vineri între armata de la Kiev şi separatiştii proruşi este "în general respectat".

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean a mers luni la Mariupol, un port strategic din estul Ucrainei, unde a declarat că acest conflict este imposibil de câştigat "doar prin mijloace militare" şi a cerut o retragere a trupelor ruse.

El a anunţat, de asemenea, că autorităţile ucrainene au reuşit să elibereze 1.200 de persoane capturate de rebeli. De la începutul armistiţiului cu rebelii, vineri seara, "am reuşit să eliberăm 1.200 dintre prizonierii noştri", a declarat şeful statului, citat de agenţia Interfax Ucraina, fără a preciza dacă a fost vorba despre un schimb de prizonieri cu rebelii, prevăzut de acordul încheiat la Minsk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO