• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8254
  • Leu / USD4.6322
Business Internaţional

Vladimir Putin vrea să investească masiv în infrastructura din Republica Moldova. Preşedintele Igor Dodon: Rusia ar putea oferi un miliard de dolari pentru infrastructură

Vladimir Putin vrea să investească masiv în infrastructura din Republica Moldova. Preşedintele Igor Dodon: Rusia ar putea oferi un miliard de dolari pentru infrastructură

Autor: Mihai Draghici

07.11.2018, 16:06 995

Rusia ar putea oferi Republicii Moldova un miliard de dolari (0,87 miliarde euro) pentru proiecte de infrastructură, afirmă preşedintele Igor Dodon, după întâlnirea pe care a avut-o la Moscova cu omologul său rus, Vladimir Putin, informează site-ul IPN.md.

Igor Dodon, un politician prorus, a discutat cu Vladimir Putin despre asistenţă financiară masivă pentru proiecte de infrastructură. "Accesarea suportului (financiar) - credit, o parte gratis din partea Federaţiei Ruse, a Uniunii Eurasiatice - este o perspectivă foarte clară pentru Republica Moldova", a declarat Igor Dodon într-un interviu acordat postului moldovean NTV.

Igor Dodon a catalogat drept "un succes" întrevederea pe care a avut-o săptămâna trecută cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. "Este a doua mea vizită oficială în Rusia. Este un succes, în principal datorită deciziilor pe care le-am luat astăzi", a declarat Igor Dodon într-un interviu acordat agenţiei de presă Tass. "Este vorba despre decizii aşteptate de mult timp de cetăţenii Republicii Moldova", a adăugat Igor Dodon, fără a oferi detalii.

Preşedintele moldovean intenţionează să participe la summitul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), în decembrie, după ce Republica Moldova a primit statut de observator în această organizaţie. "Am primit invitaţia de a participa la summitul UEEA, programat în decembrie", a declarat Igor Dodon, prezentând rezultatele vizitei în Rusia. "Cooperarea în cadrul Comunităţii Statelor Independente şi cu Uniunea Economică Eurasiatică este esenţială pentru ţara noastră", a subliniat Igor Dodon.

Republica Moldova a primit în luna mai statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Din Uniunea Economică Eurasiatică fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan. Mongolia şi Tajikistan au anunţat intenţiile de a adera la UEEA.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.6322
Diferență: -0,8625
Ieri: 4.6725
Azi: 5.8254
Diferență: -0,1217
Ieri: 5.8325
Azi: 4.7915
Diferență: -0,2768
Ieri: 4.8048