Business Internaţional

Vodafone a găsit breşe majore de securitate în echipamentele furnizate de Huawei

Vodafone a găsit breşe majore de securitate în...

Autor: Ştefan Stan

30.04.2019, 16:36 593

Gigantul Vodafone a găsit breşe majore de securitate în echipamentele furnizate de Huawei către filiala din Italia a companiei, între 2011 şi 2012, scrie Reuters. Potrivit celui de-al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă, s-ar fi găsit vulnerabilităţi în două produse diferite furnizate de Huawei.

Vodafone a oprit folosirea de echipamente Huawei în reţeaua companiei în Ianuarie. 

Săptămâna trecută, două surse au spus pentru Reuters că Londra ar fi decis să blocheze Huawei din toate părţile esenţiale ale reţelei 5G, precum şi restricţionarea accesului la elementele non-esenţiale. Un raport guvernamental din martie acuză Huawei că nu a rezolvat probleme de securitate făcute publice de multă vreme, şi că autorităţile britanice ar fi găsit sute de vulerabilităţi în sistemele Huawei. 

Totuşi, operatorii precum Vodafone au avertizat că renunţarea totală la produsele Huawei ar întârzia implementarea infrastructurii 5G, care va oferi viteză mult mai rapidă de trafic de date, şi care stă la baza dezvoltării multor industrii. 

Vodafone şi Huawei au anunţat că breşele de securitate găsite în 2011 şi 2012 au fost rezvoltate de Huawei. Vodafone de asemenea a adăugat că nu este vreo dovadă că Huawei ar fi accesat reţeaua fixă în mod neautorizat. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO