Business Internaţional

Volkswagen reajunge la profit ajutat de pofta chinezilor de maşini germane

Volkswagen reajunge la profit ajutat de pofta chinezilor...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.10.2020, 00:00 982

Volkswagen, cel mai mare constructor auto din lume, a revenit pe profit în al treilea trimestru, reflectând rezultatele încurajatoare ale concurenţei, inclusiv Daimler şi Tesla, în condiţiile în care cererea puternică din China a ajutat industria auto să navigheze spre ieşirea din criza cauzată de pandemia de COVID-19, scrie Bloomberg.

Profitul operaţional s-a situat la 3,2 miliarde de euro, o îmbunătăţire vizibilă faţă de pierderile din doilea trimestru. Volkswagen a raportat, de asemenea, vânzări mai bune decât se aştepta în perioada iulie-septembrie. Compania a beneficiat de prezenţa sa mare în China, unde vânzările au revenit la nivelurile de dinaintea crizei. Însă apariţia unui al doilea val de infecţii în America de Nord şi Europa, cu blocaje parţiale pe piaţa din Germania, riscă să frâneze recuperarea.

Mai mulţi producători auto au avertizat că rezultatele din lunile următoare sunt dificil de prezis după ce pandemia a închis fabricile şi showroom-urile în al doilea trimestru, provocând pierderi de miliarde de euro. Menţinerea reţelei sale extinse de producţie este esenţială pentru Volkswagen după ce compania a lansat modele pe care le consideră vitale, inclusiv cel mai recent hatchback Golf, şi a început să livreze ID.3-ul complet electric luna trecută.

Succesul ID.3 şi al viitorului său frate SUV, ID.4, este vital pentru o evoluţie bună pe piaţă a vehiculelor electrice Volkswagen după un demaraj nefericit afectat de probleme software. Porsche, unitatea de servicii financiare şi marca cehă Skoda au ajutat grupul să obţină profitul, în timp ce marca principală VW a înregistrat pierderi în primele nouă luni ale anului din cauza volumelor mai mici de vânzări şi a costurilor mai mari legate de scandalul emisiilor poluante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO