Business Internaţional

Volkswagen va plăti compensaţii de 830 milioane de euro în Germania, în scandalul emisiilor

Volkswagen va plăti compensaţii de 830 milioane de euro în Germania, în scandalul emisiilor

Autor: Teona Tomoiaga

15.02.2020, 11:48 73

Producătorul auto german Volkswagen va plăti 830 milioane euro şoferilor germani, în scandalul emisiilor, după ce negocierile dintre Volkswagen şi asociaţia VZBV au eşuat. 

Producătorul auto german Volkswagen a anunţat, sâmbătă, că va compensa proprietarii de maşini din Germania, pe fondul poluării excesive a motoarelor diesel, într-un acord care va costa compania 830 milioane de euro, informează Reuters.

În 2015, firma a recunoscut utilizarea unui software al motorului care masca depăşirea nivelului de emisii poluante în cazul autovehiculelor cu motoare diesel, fapt care a atras o întreagă serie de acţiuni în instanţă, care au costat compania cel puţin 30 de miliarde de euro în amenzi.

Oferta vine în ciuda unui eşec al discuţiilor dintre Volkswagen şi asociaţia consumatorilor VZBV pentru un acord pe această temă.

Volkswagen a mai precizat că toţi clienţii care s-au întregistrat pentru a fi compensaţi în cadrul VZBV îşi vor primi banii.

Compania a pledat vinovată pentru zeci de cazuri de încălcări ale emisiilor automobilelor pe motorină.

11 milioane de automobile au instalat software-ul, care ar putea îmbunătăţi performanţa vehiculelor atunci când acestea sunt testate pentru emisii.

AFACERI DE LA ZERO