Business Internaţional

Volkswagen vrea să îşi spele păcatele în SUA cu electricitate: Gigantul german va instala 2.800 de staţii electrice de alimentare

Volkswagen vrea să îşi spele păcatele în SUA cu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.12.2017, 19:24 149

Volkswagen a declarat luni că intenţionează să instaleze 2.800 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice în 17 dintre cele mai mari oraşe din SUA, până în luna iunie 2019, potrivit Reuters.

Staţiile de încărcare vor fi situate în aproximativ 500 de locaţii, iar aproximativ 75% dintre acestea se vor afla la locuri de muncă, iar restul la clădirile cu apartamente.

Compania germană a fost de acord să cheltuiască 800 milioane de dolari în California şi 2 miliarde de dolari la nivel national, pe infrastructura de autoturisme curate, ca parte a acordului său, după ce a admis înşelătoria emisiilor de motorină.

„Unul dintre cele mai mari obstacole în calea adoptării vehiculelor electrice pe piaţă este accesul la încărcătoare”, a declarat Mark McNabb, director executiv al Electrify America.

Producătorii majori, precum General Motors Co şi Ford Motor Co, au anunţat planurile de a lansa întreaga familie de vehicule electrice în următorii ani, într-o provocare direct pentru pierderea de bani a companiei Tesla Inc, care se luptă pentru a menţine modelul său mai accesibil şi a raportat recent cea mai mare pierdere trimestrială.

O problem pe care industria auto trebuie să o depăşească pentru adoptarea în masa a vehiculelor elctrice este lipsa infrastructurii naţionale de tarifare pentru consumatori.

Electrify America a făcut public faptul că a selectat companiile de încărcare SemaConnect, EV Connect şi Greenlots pentru a face astfel de staţii.

„Nu a existat încă un catalizator semnificativ pentru sporirea numărului de staţii de încărcare”, a spus Scott Fisher, vicepreşedinte la Greenlots pentru Reuters. „Asta este oportunitatea de a contribui la crearea infrastructurii vehiculelor alectrice de care avem nevoie în SUA”.

Scandalul emisiilor de motorină a costat compania Volkswagen suma de 30 miliarde de dolari. În luna martie, compania a pledat vinovată de trei infracţiuni, în baza unui acord de pledoarie pentru a rezolva problema taxelor din SUA, pentru că a instalat software-ul secret în vehicule pentru a evita testele privin emisiile.

La începutul acestei luni, adjunctul american al Volkswagen, Oliver Schmidt, un cetăţean german, a fost condamnat la şapte ani, într-o închisoare din SUA pentru rolul său în acea schemă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO