Business Internaţional

Volodimir Zelenski face bilanţul atacurilor ruseşti: 30% din centralele electrice ucrainene au fost distruse în octombrie

 Volodimir Zelenski face bilanţul atacurilor ruseşti:...

Autor: Petru Mazilu

18.10.2022, 11:59 46

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că 30% din centralele electrice ucrainene au fost distruse în octombrie în urma atacurilor ruseşti.

Ca urmare a atacurilor începute pe 10 octombrie aproape o treime din centralele electrice ucrainene a fost distrusă. Volodimir Zelenski susţine că din cauza atacurilor nu poate negocia cu regimul Putin.

„Un alt tip de atacuri teroriste ruseşti: atacuri împotriva energiei şi a infrastructurii critice. Începând cu 10 octombrie, 30% din centralele electrice din Ucraina au fost distruse, provocând pene masive de curent în întreaga ţară. Nu mai există spaţiu pentru negocieri cu regimul lui Putin”, a scris preşedintele Ucrainei pe Twitter.

Rusia a intensificat în ultimele săptămâni atacurile asupra infrastructurii electrice din oraşele aflate departe de liniile de front. Oficialii s-au grăbit să repare avariile, dar atacurile, apărute în pragul iernii, au stârnit îngrijorări cu privire la modul în care va rezista sistemul naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO