Business Internaţional

Volvo intră în competiţie directă cu Tesla, Mercedes-Benz şi Audi: Compania vrea să lanseze cinci maşini electrice până în 2021

Volvo intră în competiţie directă cu Tesla,...

Autor: Corina Zamfir

09.07.2017, 12:48 875

Volvo Cars va oferi o gamă de cinci autovehicule electrice începând cu 2019, fiind ultimul producător care va încerca să atragă clienţii către modelele mai atractive alimentate cu baterii, scrie Bloomberg.

Compania va oferi şi opţiuni hibride pe linia sa de produse, marcând "sfârşitul istoric al maşinilor care au numai un motor cu ardere internă".

Maşinile electrice vor intra în lupta pentru cumpărători într-o piaţă din ce în ce mai aglomerată: Tesla va începe să producă al treilea model de autovehicul electric în această săptămână, în timp ce mărcile germane Mercedes-Benz şi Audi şi producatorul britanic Jaguar Land Rover au prezentat prototipuri capabile să funcţioneze 400 de kilometri sau chiar mai mult cu o baterie complet încărcată.

Unele dintre maşini vor intra în vânzare încă din anul viitor. Producătorii de automobile accelerează dezvoltarea vehiculelor “verzi”, pe măsură ce reglementările în materie de emisii sunt din ce în ce mai stricte.

"Oamenii cer din ce în ce mai mult maşini electrificate", a declarat şeful executiv Volvo, Hakan Samuelsson.

Potrivit reprezentanţilor Volvo Cars, compania intenţionează să vândă în total 1 milion de automobile electrificate până în 2025.

Compania va introduce automobilele din dorinţa de a-şi urmări planurile mai vechi de extindere, care includeau producerea unei maşini compacte alimentată cu baterii, precum şi o versiune electrică a vehiculului utilitar sportiv XC90.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO