Business Internaţional

Vrei sa te muţi din România într-un orăşel care este foarte aproape de superbele plaje din Caraibe? Ai putea să primeşti chiar şi 30.000 de euro dacă te muţi acolo

Vrei sa te muţi din România într-un orăşel care este...

Autor: Business Magazin

13.01.2023, 23:08 4362

Există un orăşel din Italia care oferă 30.000 de euro celor care aleg să se mute acolo. „Oraşul uleiului” se află la doar 9 kilometri de marea cristalină şi de plajele din Maldivele din Salento.

În ultimii ani, în Italia au existat numeroase iniţiative promovate de sate şi oraşe mici aflate în pericol de abandon, care intenţionează să îşi repopuleze teritoriile. Propunerea de a vinde case cu 1 euro pentru a aduce noi locuitori în satele nelocuite a fost un succes internaţional, iar astfel de iniţiative sunt din ce în ce mai numeroase. Cea mai recentă propunere vine din Presicce, în Puglia, care oferă 30.000 de euro celor care aleg să se mute acolo.

Presicce va plăti 30.000 de euro oricărei persoane care decide să cumpere o casă şi să se stabilească acolo. Scopul este de a repopula oraşul, unde rata natalităţii este la cel mai scăzut nivel şi unde există puţin peste 5.000 de locuitori, scrie travel.thewom.it.

Fondurile pentru plata noilor locuitori provin din recenta fuziune a comunei Presicce cu Acquarica, căreia i se va aloca peste un milion de euro pe an.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO