Business Internaţional

Vreme extremă: Ţara care este lovită concomitent de precipitaţii record, valuri de căldură şi o tornadă

Vreme extremă: Ţara care este lovită concomitent de...

Autor: Petru Mazilu

19.06.2022, 08:02 1187

Ploile torenţiale din sudul Chinei ar putea continua până marţi, a anunţat vineri televiziunea de stat chineză. Autorităţile au emis avertismente de „fenomene meteorologice extreme" încă din aprilie.

China este predispusă la inundaţii. În ultima vreme, a devenit şi mai vulnerabilă din cauza defrişărilor şi a stocării apei pentru producerea de energie şi irigaţii.

„Schimbările climatice au adus deja efecte negative grave asupra sistemului ecologic natural al Chinei şi au continuat să se răspândească şi să pătrundă în economie şi societate", scrie în strategia naţională de adaptare la schimbările climatice.

Joi seara, o tornadă a străbătut părţi din Guangzhou în timpul unei ploi torenţiale, a anunţat presa locală. Fenomenul a provocat oprirea alimentării cu energie electrică a peste 5.400 de utilizatori din uriaşul oraş din sudul ţării.

De asemenea, au fost raportate valuri mari şi creşteri de debite pe un râu din zonă, ceea ce a determinat guvernul să trimită lucrători pentru a preveni inundaţiile.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO