Business Internaţional

Vremea extremă, un motiv major pentru creşterea facturilor în 2021

Vremea extremă, un motiv major pentru creşterea...

Autor: Catalina Apostoiu

30.12.2021, 00:01 1084

Vremea a reprezentat o forţă inflaţionistă majoră în 2021, scrie The Wall Street Journal.

Vremea extremă la nivel mondial a provocat haos pe pieţele materiilor prime, împingând în sus preţurile pentru orice, de la electricitate, la încălzirea locuinţelor şi cerealele pentru micul dejun.

Strategii şi investitorii dezbat efectele politicii fiscale şi monetare asupra inflaţiei, însă un motiv important din spatele creşterii preţurilor în 2021 este reprezentat de factori ce scapă controlului legislatorilor şi băncilor centrale.

Preţurile gazelor naturale, cherestelei, porumbului, grâului şi altor baze ale comerţului modern au urcat la maxime pe mai mulţi ani din cauza incendiilor, îngheţurilor, inundaţiilor, secetei, uraganelor şi unora dintre cele mai ridicate temperaturi din istorie.

Vremea influenţează întotdeauna pieţele materiilor prime, însă în acest an vremea a fost una constant extremă şi a împins adesea preţurile materiilor în sus.

“Vremea este probabil cel mai important factor din spatele creşterii preţurilor”, arată Craig Turner, broker la StoneX Financial Inc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO