Business Internaţional

Vulcanul care ameninţă să tulbure traficul aerian din Europa a fost afectat de un seism cu magnitudinea de 5,7

Vulcanul care ameninţă să tulbure traficul aerian din...

Autor: Luminiţa Bogdan

26.08.2014, 16:01 521

Imensul vulcan Bardarbunga, situat sub cel mai mare gheţar din Islanda, este considerat suficient de periculos pentru a ameninţa, în cazul unei erupţii, traficul aerian în nordul Europei şi în Atlanticul de nord, ca şi în cazul erupţiei vulcanului Eyjafjallajokull, în 2010.

Seismul cu magnitudinea 5,7, înregistrat de Institutul islandez de Meteorologie, este cel mai violent produs în regiune din 1996.

Nivelul de alertă pentru aviaţia din Islanda a fost stabilit începând de duminică la "portocaliu". Anterior, autorităţile islandeze au emis sâmbătă codul "roşu", nivelul maxim, în condiţiile în care oamenii de ştiinţă au avertizat în legătură cu o posibilă erupţie. Toate aeroporurile din Islanda au rămas deschise.

Activitatea seismică rămâne intensă în regiune, cu peste 20 de replici pe oră înregistrate marţi dimineaţă.

Evoluţia ulterioară a vulcanului este imposibil de prevăzut, iar experţii consideră că activitatea ar putea dura mai multe săptămâni, dar, în egală măsură, se poate opri sau se poate finaliza cu o erupţie de mai mică sau mai mare intensitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO