Business Internaţional

VW ar putea răscumpăra 500.000 de autovehicule în SUA

VW ar putea răscumpăra 500.000 de autovehicule în SUA

Autor: CătăIina Apostoiu

22.04.2016, 00:00 593
Producătorul auto german Volkswagen şi oficialii americani au ajuns la un acord-cadru în conformitate cu care VW s-ar oferi să răscumpere aproape 500.000 de autovehicule diesel implicate în scandalul manipulării testelor de emisii, scrie Reuters. Oferta ar include versiuni ale sedanului Jetta, Golf compact şi Audi A3 vândute pe piaţa americană din 2009. Oferta de buyback nu va include autovehiculele diesel mai mari care au depăşit de asemenea limitele de poluare din SUA. În septembrie anul trecut, VW a recunoscut că a manipulat testele de emisii pentru 11 milioane de autovehicule la nivel mondial din 2009, imaginea producătorului fiind puternic afectată în urma anunţului. Ca parte a aceluiaşi acord cu autorităţile americane, VW a acceptat de asemenea să creeze un fond de compensaţii pentru proprietari. Acesta este aşteptat să reprezinte mai mult de 1 miliard de dolari peste costul legat de răscumpărarea autovehiculelor, însă nu este clar cât ar putea primi fiecare proprietar.

Se aşteaptă ca proprietarii să aibă aproximativ doi ani la dispoziţie pentru a decide dacă-şi vând autovehiculele către VW sau le trimit spre reparaţie. Nu este clar dacă VW îşi va putea revinde autovehiculele răscumpărate. Acordul final ar putea fi modificat înainte de a fi făcut public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO