Business Internaţional

VW va da termen angajaţilor până la sfârşitul lui noiembrie să dea informaţii în scandalul emisiilor

VW va da termen angajaţilor până la sfârşitul lui...

Autor: Anca Dumitrescu

12.11.2015, 11:50 266

Angajaţii vor fi solicitaţi să dezvăluie informaţii care i-ar putea incrimina, dar fără să suporte consecinţe, până la sfârşitul lunii, a arătat sursa.

Conducerea grupului german răspunde astfel presiunilor din partea autorităţilor de reglementare, în special a Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) din Statele Unite, pentru a oferi explicaţii detaliate referitoare la modul în care VW a ajuns să manipuleze rezultatele testelor de poluare ale vehiculelor şi la persoanele responsabile.

"Va fi o scrisoare adresată angajaţilor, care va fi publicată pe intranet, probabil joi", a spus sursa.

Persoana a adăugat că Volkswagen dispune deja de un sistem care permite angajaţilor să ofere anonim informaţii, despre orice activitate incorectă.

Sistemul pare totuşi să nu fi fost eficient, în condiţiile în care unii angajaţi au instalat softuri ilegale de influenţare a rezultatelor testelor de poluare ale motoarelor diesel, timp de şase ani.

Volkswagen a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit dupa ce EPA a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Grupul va rechema în servici, anul viitor, vehiculele implicate în scandal pentru înlăturarea softului ilegal, iar în trimestrul al treilea a alocat 6,7 miliarde de euro în acest scop.

Între timp, grupul a recunoscut că pentru alte 800.000 de automobile, unele cu motoare pe benzină, a subestimat nivelul consumului de carburant şi al emisiilor poluante.

În urma scandalului, autoritatea germană pentru transport rutier (KBA) a anunţat miercuri că va verifica emisiile a 50 de modele de maşini cu propulsie diesel, inclusiv motoare Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO