Business Internaţional

Warren Buffett: Criza datoriilor din zona euro nu poate fi rezolvată doar "prin cuvinte"

Warren Buffett: Criza datoriilor din zona euro nu poate fi rezolvată doar "prin cuvinte"

Autor: Vlad Popescu

21.11.2011, 14:47 1655

Miliardarul american Warren Buffett a declarat luni, în Japonia, că criza datoriilor de stat a dezvăluit "un defect major" în sistemul euro, care nu va putea fi corectat "prin cuvinte", transmite Reuters.

"Este un defect major în sistemul euro (...) Ştiu că sistemul, aşa cum este construit în prezent, are un defect major care nu va fi corectat doar prin cuvinte", a declarat Buffett la CNBC în timpul primei sale vizite în Japonia.

Miliardarul a afirmat că nu ştie cum se va termina criza datoriilor de stat din zona euro, însă a notat că există oportunităţi bune de achiziţie în rândul companiilor europene, datorită preţurilor reduse ale acţiunilor.

"Nu pe piaţa obligaţiunilor, ci pe piaţa acţiunilor şi capitalului, există oportunităţi. Pot număra o duzină de acţiuni europene atractive, acţiuni care îmi plac şi companii minunate. Am cumpărat Tesco mai demult (Buffett controlează o participaţie minoritară la retailerul britanic - n..r). Aş putea cumpăra mai multe acţiuni la companie, dacă preţul ar scădea", a arătat el.

Buffett a mai spus că există oportunităţi de investiţie în Japonia şi nu s-a arătat descurajat de cutremurul devastator din luna martie sau de scandalul de proporţii de la grupul Olympus.

"Olympus nu îmi schimbă părerea despre investiţiile în Japonia", a arătat el, făcând referire la scandalul de corupţie şi contabilitate de la companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO