Business Internaţional

Warren Buffett salvează cea mai mare bancă americană intrată în ghearele pieţelor financiare

Warren Buffett, SALVATORUL băncilor. Bank of America primeşte 5 miliarde de dolari de la miliardarul american
25.08.2011, 16:48 1620

Fondul de investiţii Berkshire Hathaway deţinut de miliardarul american Warren Buffett va investi 5 miliarde de dolari în Bank of America, cumpărând acţiuni preferenţiale, la fel cum a făcut în trecut şi cu Goldman Sachs.

Bank of America va vinde către Berkshire 50.000 de acţiuni cu dobândă cumulativă perpetuă de 6% (indiferent de evoluţia acţiunilor, banca va da aceeaşi dobândă, asemenea unei achiziţii de obligaţiuni). Banca americană va putea răscumpăra acţiunile în orice moment plătind în plus 5% faţă de preţul de vânzare.

În ultimele săptămâni, investitorii au vândut puternic acţiuni, temându-se că banca ar avea nevoie să strângă capital din exterior de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Anunţul investiţiei pare să-i fi încurajat pe investitori, la o jumătate de oră de la deschiderea bursei americane titlurile Bank of America avansând cu 17%, în ciuda indicilor bursei de la New York, care au înregistrat căderi de 0,4%.

Warren Buffett a mai ajutat şi în trecut banci americane, cea mai recentă astfel de investiţie fiind făcută în banca de investiţii Goldman Sachs, a cincea bancă după active de pe piaţa americană. În septembrie 2008, Buffett a investit 5 miliarde de dolari în această bancă, primind în schimb acţiuni preferenţiale. Ulterior, în martie 2011, banca a răscupărat acţiunile preferenţiale achiziţionate de Berkshire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO