Business Internaţional

Washingtonul se aliniază restului lumii şi se pune cu anchetele pe giganţii tech

Washingtonul se aliniază restului lumii şi se pune cu...

Autor: Catalina Apostoiu

10.06.2019, 00:06 330

♦ Amazon la rândul ei ar trebui divizată din cauza puterii monopoliste.

Un lucru rar se întâmplă în capitala americană: progresişti, conservatori şi administraţia Trump deopotrivă anchetează giganţii internetului, două companii fiind în special vizate, scrie Deutsche Welle.

În ultimul an, ideea că Google, Facebook, Amazon şi alte companii similare au acumulat prea multă putere şi ar trebui reglementate rapid a câştigat puternic teren.

„Aceste companii au fost favoritele comerţului american şi este incredibil cât de rapid s-au schimbat lucrurile, nu numai în rândul progresiştilor, dar şi al conservatorilor din SUA“, arată Sarah Miller, vicepreşedinte al Open Markets Institute, un think tank antimonopol din Washington. „Dacă aş fi din Silicon Valley, aş începe să-mi fac griji“.

Iar asta pentru că o întreagă serie de anchete privitoare la puterea şi comportamentul Google, Facebook şi altora vin din toate părţile. Washingtonul se aliniază restului lumii.

Faptul că americanii, după ani în care au ignorat aceste probleme, sunt pregătiţi să analizeze la rece puterea monopolistă a marilor companii tech este binevenit, iar acest lucru ar fi trebuit să se întâmple de multă vreme, arată Spencer Weber Waller, director al Institute for Consumer Antitrust Studies.

Faptul că puterea monopolistă a companiilor americane, nu numai a celor din sectorul internetului, dar şi din industria farma, ar putea deveni un subiect major în cadrul campaniei din 2020 este unul istoric, potrivit lui Weber Waller. Un lucru similar s-a mai întâmplat doar în 1912.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO