Business Internaţional

Wells Fargo, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, îşi anunţă clienţii că îşi va închide toate liniile personale de credit

Wells Fargo înregistrează în prezent o capitalizare de piaţă de peste 170 de miliarde de dolari

Wells Fargo înregistrează în prezent o capitalizare de piaţă de peste 170 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

10.07.2021, 11:00 5196

Gigantul bancar Wells Fargo va închide toate liniile personale de credit în următoarele săptămâni şi nu va mai oferi astfel produsul, conform unor documente evaluate de CNBC.

Liniile de creditare de tip revolving, care de obicei le permit utilizatorilor să împrumute 3.000 până la 100.000 de dolari, au fost prezentate drept o modalitate de consolidare a plăţilor datoriilor din cadrul cardurilor de credit cu dobânzi ridicate, dar şi de acoperire a costurilor de renovare a locuinţelor.

Marile bănci de pe Wall Street anunţă o creştere trimestrială suplimentară de 2 miliarde de dolari a dividendelor

„Wells Fargo şi-a evaluat recent oferta şi a decis să oprească noua linie de credit Personal and Portofolio, închizând aşadar toate conturile existente”, spune banca, adăugând că mişcarea îi va permite companiei să se concentreze asupra cardurilor de credit şi împrumuturilor personale.

CEO-ul Wells Fargo Charles Scharf a fost forţat să facă o serie de decizii complicate în timpul pandemiei de coronavirus, perioadă în care a externalizat activele şi depozitele şi a renunţat la mai multe produse din cauza limitelor impuse de Rezerva Federală (Fed), banca centrală a SUA.

În 2018, Fed i-a interzis instituţiei bancare să îşi extindă bilanţul până în momentul în care va fixa greşelile dezvăluite de scandalul conturilor false din cadril băncii. Mişcarea a generat pierderi de miliarde de dolari pentru veniturile Wells Fargo, rivalii JPMorgan şi Bank of America înregistrând creşteri considerabile în ultimii trei ani.

Wells Fargo nu a dezvăluit numărul clienţilor care au folosit liniile de credit eliminate. În martie, banca înregistra împrumuturi de 24,9 miliarde de dolari într-o categorie numită „alţi clienţi”, în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO