Business Internaţional

WSJ: Grecia ar putea taxa persoanele decedate ca să acopere deficitul bugetar

WSJ: Grecia ar putea taxa persoanele decedate ca să acopere deficitul bugetar

Autor: Oncu Marius Gheorghe

28.03.2011, 20:17 20

Grecia, confruntată cu o colectare deficitară a taxelor,analizează modalităţi "creative" de a acoperi deficitul bugetar, dela confiscarea activelor nerevendicate ale persoanelor decedate,care ar putea genera venituri de patru miliarde euro, la noiimpozite pe băuturi răcoritoare, potrivit WSJ.

Guvernul de la Atena încearcă să identifice reducerisuplimentare de cheltuieli şi venituri din taxe în valoare de 22 demiliarde de euro pentru următorii trei ani, înaintea unei vizite areprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional la începutulsăptămânii următoare, pentru a se conforma condiţiilor prevăzute înpachetul de ajutor financiar în valoare de 110 miliarde de europrimit de la Fond şi Uniunea Europeană, notează cotidianul americanWall Street Journal (WSJ).

"Colectarea de taxe nu merge cum ar trebui, iar guvernul, pelângă eforturile în această direcţie, va analiza alte modalităţi dea acoperi deficitul. Obţinerea de fonduri din moştenirinerevendicate şi conturi ale persoanelor decedate de mult timp seaflă printre măsurile analizate. O taxă pe băuturile răcoritoareeste, de asemenea, luată în calcul foarte serios", a spus unoficial guvernamental.

Activele nerevendicate ale decedaţilor, din care unele blocatede câţiva ani în proceduri juridice, ar putea aduce statuluivenituri de circa patru miliarde de euro, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO