Business Internaţional

WSJ: Primul an de mandat. Donald Trump a încălcat toate regulile. „A schimbat în mod fundamental felul în care oamenii văd preşedinţia”

sursa foto: WSJ

Autor: Alex Ciutacu

18.01.2018, 18:38 177

Începând din cea de-a doua zi a anului 2018, Donald Trump a lansat o serie de 16 postări pe profilul personal de Twitter, în care a criticat Pakistanul, a ameninţat că va opri ajutorul destinat palestinienilor, a atacat majoritatea publicaţiilor media, a susţinut că are un „buton nuclear mai mare” decât liderul nord-coreean şi, nu în ultimul rând, şi-a asumat personal creditul pentru faptul că Statele Unite nu a înregistrat nicio victimă în 2017 în sectorul aviatic comercial, potrivit Wall Street Journal.

Fiecare  aspect al „lanţului” de postări – începând de la platforma utilizată, la tonul transmis şi la politicile externe „rezolvate” prin intermediul social media – demonstrează o schimbare majoră a conduitei prezidenţiale din Statele Unite.

În ultimul an, de când a preluat preşedinţia, Trump a demonstrat că nu are nicio legătură cu modul în care au fost văzuţi ceilalţi preşedinţi americani de către cetăţeni. În timp ce alţi preşedinţi au făcut tot posibilul de a evita controversele, el a făcut tot posibilul de a instiga la cât mai multe controverse, iar în timp ce alţi preşedinţi au încercat să vorbească în public doar în cazuri importante, Donald Trump îşi împărtăşeşte zilnic gândurile pe social media, fără să ţină cont de diplomaţie şi conduită, scrie publicaţia americană.

„El a schimbat în mod fundamental felul în care oamenii văd preşedinţia, nu doar aici, ci în toată lumea”, a spus William Daley, care a servit drept secretar de cabinet şi şeful staff-ului fostului preşedinte Barack Obama.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO