Business Internaţional

WSJ: Uniunea Europeană este campioana austerităţii fiscale doar pentru alţii

WSJ: Uniunea Europeană este campioana austerităţii fiscale doar pentru alţii
29.08.2010, 15:14 230

Uniunea Europeană (UE) vizează o majorare de aproape 6% abugetului propriu pentru anul următor, în condiţiile în care acerut reducerea drastică a cheltuielilor în statele membre,afectate de criză, potrivit unui comentariu publicat de cotidianulamerican Wall Street Journal (WSJ), citat de MediafaxBusiness.

În iunie, comisarul european pentru Afaceri Monetare, Olli Rehn, apublicat un material în WSJ susţinând reducerile drastice alecheltuielilor de către guvernele europene cu datorii mari. Lainsistenţele lui Rehn şi ale colegilor lui, ţări ca Marea Britanie,Grecia sau Spania au tăiat cheltuielile şi au redus sau au îngheţatsalariile în sectorul public.
"Nimeni nu poate trăi peste posibilităţi pe termen nelimitat, nicimăcar guvernele", a argumentat Rehn la momentul respectiv.

Foarte bine spus, notează cotidianul american. Dar cum rămâne cuguvernele supranaţionale? Proiectul de buget al UE pentru anulurmător prevede o majorare de 5,8% faţă de anul în curs, laaproximativ 143 de miliarde de euro, reprezentând astfel 1,2% dinPIB al spaţiului comunitar la nivelul din 2009. Citiţi mai mult pewww.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO