Business Internaţional

Xiaomi, al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, înregistrează un raliu de 6% pe bursă după ce Statele Unite decide să îl scoată de pe lista neagră lansată de Trump

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

12.05.2021, 13:41 258

Statele Unite au decis să elimine Xiaomi de pe lista care le interzice americanilor să investească în producătorul chinez de smartphone-uri, scrie CNBC.

Acţiunile firmei au crescut cu 6,1% în urma anunţului.

În ianuarie, administraţia fostului preşedinte Donald Trump a listat Xiaomi printre „companiile militare ale Partidului Comunist” din China.

Astfel, al treilea cel mai mare producător de telefoane mobile din lume a devenit subiectul unui ordin executiv lansat în luna octombrie a anului trecut, prin intermediul căruia se restricţionează mişcările investitorilor americani care doresc să cumpere acţiuni sau alte titluri de valoare din cadrul companiilor luate în vizor de Departamentul de Apărare (DOD).

În martie, o instanţă de judecată din SUA i-a oferit grupului chinez o hotărâre preliminară împotriva ordinului preşedintelui Trump, declarând că firma va „suferi daune iremediabile, atât din punct de vedere al economic, cât şi al reputaţiei”.

În urma deciziilor administraţiei Trump, Huawei a devenit al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, după ce deţinuse la un moment dat prima poziţie, atingând o cotă globală de piaţă de 20% la finalul lui 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO